jueves, 21 de mayo de 2009

ERC y las Familias Monoparentales con 2 hijos

DE:m.carme c.h.:karmakar45@hotmail
Responder a: padres-de-la-plaza@googlegroups
Para: Padres de la Plaza
fecha: 21 de mayo de 2009
ERC Responde

Hola:
A raíz de la noticia de que las familias monoparentales con dos hijos serían consideradas familias numerosas, mandé una queja al Sr. Jordi Portabella de ERC, reclamando que se considerar también la posibilidad de crear ayudas para los papis, los cuales se hallan en precaria situación económica (y todos sabemos porqué).

Me ha parecido "graciosa" la respuesta que me han dado y que no tiene nada que ver con lo que yo les exponía, por lo cual, os adjunto, en sentido ascendente, mi carta, la respuesta de ellos y la nueva carta que yo les he remitido agradeciéndoles la respuesta.

Vaya cara que tienen!

A l'atenció d'En Jordi Portabella.

Apreciat Sr. Portabella:
Acabo de llegir la notícia: La Generalitat preveu aprovar entre abril i maig un decret que crearà el títol de família monoparental per equiparar aquesta tipologia de famílies amb les nombroses i poder gaudir així dels mateixos avantatges.

Tots estem veïent que tots els ajuts i els esforços van dirigits única i exclusivament a les dones i jo li pregunto: no som dones també totes aquestes que, per sort o per desgràcia, hem escollit una parella separada o divorciada amb fills?.
Li parlo desde la meva condició de dona separada amb dos fills i es molt descoratjador veure que tots els meus esforços laborals darrerament només estàn encaminats a ajudar económicament a la meva nova parella ja que, degut a les elevades pensions d'aliments pels fills i de fer-se càrrec de la meitat de l'hipoteca de la vivenda familiar, no te prous recursos per fer front a les seves pròpies necesitats.

Diners que reben les ex-esposes per l'alimentació dels seus fills que, en la majoría dels casos, superen amb escreig el TOTAL de les necessitats dels menor i que es molt discutible que aquests diners siguin emprats només per la canalla, estalviant l'excés, ja que no han de rendir comptes a ningú.

Fins quan les segones esposes haurem de fer-nos càrrec a mes a mes de les ortodoncies, ulleres i tots els extres que elles decideixin en detriment dels nostres propis fills?
Els agraïría que adoptesin mesures per evitar aquest desequilibri economic en els pares separats. Les ALTRES dones els ho agrairem eternament.
http://www.esquerrabcn.cat/index.php?id=1271

Date: Tue, 19 May 2009
From: barcelona@esquerra.org
To: karmakar45@hotmail
Subject: ERC RESPON


Benvolguda senyora,
Primer de tot, demanar-li disculpes pel retard en la resposta a la seva consulta.
Respecte el seu escrit, en el qual planteja diferents aspectes de la seva situació familiar, li podem manifestar que tanmateix, en les famílies reconstituïdes com la seva es presenten situacions particulars que no és fàcil recollir i regular sota sistema administratiu.

Tenint en compte la informació que ens ha transmès entenem que es tracta d'un cas susceptible de ser reconeguda com a família nombrosa, llevat que per edat ja estiguin fora de l'edat d'estudis universitaris. En aquest sentit, l'animem a valorar si compleix els requisits de família nombrosa i en cas afirmatiu, a sol·licitar el títol per tal de poder gaudir de la borsa d'avantatges tant de institucions públiques com establiments privats.

Respecte la quantia de les pensions, hem de constatar que es tracta d'una qüestió que s'ha de resoldre dintre del mateix àmbit judicial mitjançant els mecanismes establerts.

I en aquest sentit lamentem no poder donar-li cap altra resposta des de l'àmbit administratiu.

Finalment volem recordar-li que des de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania, treballem per tal d'oferir majors i millors recursos per a les famílies, tals com la formació per a mares i pares mitjançant els programes "Créixer amb tu" i "Aprendre amb tu" i la possibilitat de gaudir del programa de "Vacances en familia". També donem suport amb els ajuts i prestacions per a famílies amb infants a càrrec de 0 a 3 anys o fins als 6 anys si són nombroses o monoparentals. Trobarà tota la informació a

http://www.gencat.cat/benestar%3C
http://www.gencat.cat/benestar a la pestanya de "famílies".

Ben cordialment,
Josep Farreny
Responsable de la gestió del Programa en marxa


From: karmakar45@hotmail
To: barcelona@esquerra.org
Subject: ERC RESPON
Date: Tue, 19 May 2009

Apreciat Sr. Josep Farreny:

Agraïda per la seva resposta "políticament correcte", pero crec que abans hauría de aclarir determinats punts.
No estic parlant de la meva situació personal, doncs tot i que soc mare separada i tinc dos fills, els dos ja son grans i, amb la separació, varem decidir, a diferència del reste de mares, que, per motius laborals, els nens romandríen sota la guada i custòdia del seu pare i que jo satisfaría determinada quantitat com a pensió d'aliments dels meus fills.

I, evidentment, varem liquidar la vivenda conjugal. Per tant, no es el cas, ni puc ni vull solicitar ser considerada familia nombrosa, en primer lloc, els meus fills son grans i, en segon lloc, malgrat i tenir parella actualment, ni visc amb ell ni ell te la custòdia dels seus fills.
La meva queixa i extensivament amb mi la de les Associacions de Dones i d'Avies per la Custòdia Compartida, es que valorin la possibilitat de concedir ajuts a tots aquells pares que no s'els hi permet tenir la custòdia compartida, però si fer front a totes les despeses dels seus fills i de la vivenda que ocupen juntament amb la mare, mentres ells no tenen ni el més bàsic per subsistir.

Em sembla que, a la inmensa majoría dels casos, i dic em sembla per no afirmar-ho rotundament, la mare no aporta res per la manutenció dels seus propis fills, i, a canvi s'els desgrava de la declració de renda i totes les beques, ajuts, etc, van única i exclusivament dirigits a elles. Haurían de contemplar la possibilitat de que, en els temps en que vivim en que la majoría de dones treballen i guanyen el seu propi sou, hi hagi ajuts que vagin dirigits als mes desfavorits.

Per tant, ni tinc el perfil per acollir-me a cap curs dels que vostè m'indica ni acollir-me a cap de les vacances en familia que existeixen. Per sort jo sempre he tingut clar que es el millor pels meus fills i ho he portat a la pràctica. Llàstima que moltes no ho entenguin així.

I, insisteixo, per poder accedir a qualsevol ajut es precís tenir la custòdia dels nens. D'aquesta manera i tal com estàn les Lleis que, sembla ser que tant costen de que siguin justes, tots els ajuts aniràn dirigits única i exclusivament a les dones, tot i que desprès a tothom s'els hi omple la boca de que estàn discriminades.

Molt atentament,

No hay comentarios: