martes, 24 de marzo de 2009

CIU y la Custodia Compartida

Hola pares:
Us reenvío la resposta de la candidata de CiU Lourdes Ciuró. (Ja no recordo quan li vaig escriure).
M.CARME

Date: Tue, 24 Mar 2009
Subject: resposta propostaFrom: l.ciuro.bu@cdc.cat
To: karmakar45@

Hola Carme:
Moltes gràcies per la teva reflexió, la comparteixo i a més a més la visc en primera persona a nivell professional, ja que sóc advocada de familia en exercici.
La questió que refereixes del tractament injust que resulta moltes vegades pel pare, com a consequència dels efectes que es deriven de la separació o divorci, és escandalós i molts vegades arran d'una mala actuació de la mare i per què no dir-ho, de segons quins professionals que permeten segons quines actuacions i les defensen davant la justícia.

Calen reformes en profunditat en aquesta questiió i hores d'ara s'està tramitant un projecte de llei al parlament de Catalunya en relació a la modificació del nostre Codi de Familia.
T'haig de dir que de moment el nostre grup parlamentari, ha presentat una esmena a la totalitat, ja que entenem que cuestions com al custòdia compartida no queden ben resoltes entre d'altres.

Entenem que la autoritat judicial ha de vetllar prioritàriament per l'interès del menor, i si d'aquest interès en resulta que el millor per a ell és una custòdia compartida entre ambdós progenitors, doncs cal acordar-la, sense perjudicar a priori, cap dels dos , ni a la mare però tampoc al pare... com venia succeïnt fins ara, quan indefectiblement i en la majoria dels casos, la mare s'enduia la custòdia sense més i el pare quedava privat de la companyia dels seus fills i ells del seu pare, abonant pensions a tort i a dret i a més a més en seriós risc per la seva supervivència econòmica.

Les coses s'han d'anar adaptant cada cop més a la societat canviant que vivim i en una societat on ambdós progenitors es troben integrats al mercat laboral ( malgrat la situació laboral que avui dia vivim i que afecta tothom), cal que ambdós exerceixin els seu dret-deure amb correposabilitat i, i si aquest és l'interès del menor i les custòdies han de ser compartides, benvingudes siguin, amb la corresponsabilitats en els pagaments que això comporta.

A CiU som conscients dels abusos que actualment es donen per moltes persones i per això demanem que es facin les reformes al codi penal que necessitem per tal que puguin ser tipificades i exigir les responabilitats que toquin a qui li toqui.

El teu correu toca uns temes extremadament sensibles i per això t'agraeixo especialment que ens hagis traslladat les teves inquietuds. estem treballant un programa electoral que volem que dongui aixopluc a aquetses questions i poder treballar-hi a Europa amb un fort suport dels nostres conciutadans i conciutadanes.

Ben cordialment, Lourdes Ciuró

No hay comentarios: