domingo, 29 de noviembre de 2009

Les impostores de la violència de gènere

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20091126/53832317340.html
Les impostores de la violència de gènere

JOAN MARTOS President de l'APSCAT (Associació de Pares de Família Separats de Catalunya) - L'Hospitalet de Llobregat 26/11/2009

L'any 2008 es van registrar a Catalunya 20.365 denúncies per presumptes episodis de violència domèstica sobre les dones, segons dades publicades per l'Institut Català de la Dona i el Consell General del Poder Judicial, el que representa 55 denúncies diàries de mitjana, i un augment del 32,4% respecte l'any 2007.
El año 2008 se registraron en Catalunya 20.365 denuncias por presuntos episodios de violencia doméstica sobre las mujeres, según datos publicados por el Instituto Catalán de la Mujer y el Consejo General del Poder Judicial, lo que representa 55 denuncias diarias de media, y un aumento del 32,4% respecto al año 2007.

Afortunadament, només en un 16% d'aquests procediments hi van haver indicis reals de maltractaments amb la conseqüent sentència condemnatòria.
La resta de casos (84 %), es varen arxivar en la seva majoria sense arribar a judici (80 %) o hi va haver una sentència absolutòria (4 %), per manca de proves, doncs les dones varen basar els fets únicament a partir de la seva declaració oral.
Tanmateix, una gran majoria d"homes veuen com reben una ordre d'allunyament (en el 61 % dels casos) doncs es considera que el mer testimoni de la dona és un indici prou suficient.
Afortunadamente, sólo en un 16% de estos procedimientos hubo indicios reales de malos tratos con la consiguiente sentencia condenatoria.
El resto de casos (84 %), se archivó en su mayoría sin llegar a juicio (80 %) o hubo una sentencia absolutoria (4 %), por falta de pruebas, pues las mujeres fueron basar los hechos únicamente a partir de su declaración oral.
Sin embargo, una mayoría de "hombres ven como reciben una orden de alejamiento (en el 61 % de los casos) pues se considera que el mero testimonio de la mujer es un indicio bastante suficiente.

La qüestió de fons és que moltes d'aquestes denúncies falses es donen en un context de divorci, en el que les dones acusen a la seva futura ex-parella, aconsellades per uns advocats sense escrúpols, per tal d'aconseguir la custòdia del seu fill, a més d'una pensió econòmica i l'ús del domicili familiar, fent un ús pervers de la llei de violència de gènere.
La cuestión de fondo es que muchas de estas denuncias falsas se dan en un contexto de divorcio, en el que las mujeres acusan a su futura ex-pareja, aconsejadas por unos abogados sin escrúpulos, para conseguir la custodia de su hijo, además de una pensión económica y el uso del domicilio familiar, haciendo un uso perverso de la ley de violencia de género.

Per tot això, cal insistir per una llei més específica, que continuï actuant en els casos de maltractaments reals però que alhora descarti ràpidament aquells on hi hagin indicis de falsa denúncia, especialment quan, de fet, es tracta simplement d'un divorci contenciós.
Si això no es corregeix, veurem com les impostores de la violència de gènere continuaran fent un ús fraudulent de la llei.
Por todo ello, hay que insistir por una ley más específica, que continúe actuando en los casos de malos tratos reales pero que al mismo tiempo descarte rápidamente aquellos en los que haya indicios de falsa denuncia, especialmente cuando, de hecho, se trata simplemente de un divorcio contencioso. Si esto no se corrige, veremos como las impostores de la violencia de género continuarán haciendo un uso fraudulento de la ley.

Una possible mesura correctiva fora que la justícia actués d'ofici davant les denúncies que acaben amb sobreseïment i imposés una demanda per falsa denúncia.
També ajudaria que des de l'Institut Català de les Dones, les regidores d'igualtat, els serveis socials o els propis advocats s'actués amb major cautela alhora d'aconsellar indiscriminadament a les dones per a que denunciessin als pares del seus fills a partir d'uns fets que, afortunadament, en la majoria de casos són inexistents.
Una posible medida correctiva fuera que la justicia actuara de oficio ante las denuncias que terminan con sobreseimiento y impusiera una demanda por falsa denuncia.
También ayudaría que desde el Instituto Catalán de las Mujeres, las concejalas de igualdad, los servicios sociales o los propios abogados se actuara con mayor cautela a la hora de aconsejar indiscriminadamente a las mujeres para que denunciaran a los padres de sus hijos a partir de unos hechos que, afortunadamente, en la mayoría de casos son inexistentes.


En qualsevol cas, serà i ha de ser un jutge qui condemni al pare en cas d"existir els maltractaments i, en cas contrari, hauria d'investigar la mare i condemnar-la si es prova la seva impostura.
En cualquier caso, será y debe ser un juez quien condene al padre en caso de "existir los malos tratos y, en caso contrario, debería investigar la madre y condenarla si se prueba su impostura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Hola, solo se podra responder a los comentarios o preguntas si nos indicas un email de contacto.