martes, 24 de marzo de 2009

CiU y la Custodia Compartida

La misma persona de CIU da otra respuesta diferente: ¿Que Piensa CiU al Respecto ?
From: LOURDES CIURO :l.ciuro.bu@cdc.cat
Date: Tue, 24 Mar 2009
Subject: Custòdia compartida.To: raul37@gmail.

Benvolgut
Sóc la Lourdes Ciuró, col.laboro en la redacció del programa de les europees de Convergència i Unió i he rebut el teu correu.
Veuràs, si em permets t'explicaré quin és el motiu de la nostra esmena al projecte de Codi de Família pel que fa referència al tema de la custòdia compartida.
La nostra federació en absolut està en contra a la Custòdia compartida, és més considerem que aquesta possibilitat ha d'estar en pla d'igualtat amb les altre formes de custòdia com poden ser la atribuïda a la mare ò la atribuïda al pare.

Entenem que en tot cas i sempre,ha de primar l'interès del menor i que siguiel jutje qui, en base a aquest interès, atribueixi un tipus de custòdia o una altre.
No seria lògic que *preferentment *(que és el redactat que contenia el projecte de llei) tal i com evoluciona la nostra societat avui en dia, s'atribueixi a la mare (com es venia fent fins ara) , ni que tampocs'atribuís *preferentement* al pare.
En aquest línia tampoc veiem lògic que*preferentment* sigui compartida per defecte, si aquest no fos en cada cas concret, el millor per al menor.

Cal que el Jutje ho valori donades les circumstàncies de cada cas concret i que evidentment es valori la compartida com la millor forma de custòdia.
Enunitats famliars on ambdós progenitors són idonis i s'impliquen en la criança dels fills, com de fet es produeix en la majoria dels casos, el criteri de la compartida és el que ha de regir i així ho defensem com a federació. No es pot actuar en detriment d'un dels progenitors per beneficiar-ne l'altra, ja que pel desenvolupament integral del menor, la compartida és la millor de les formes de custòdia.

Entenem que incorporar la valoració de la compartida en pla d'igualtat ambels altres tipus de custòdia és uns símptoma d'evolució necessari iimportatíssim i que en definitiva és al menor a qui beneficia.
Nos altres simplement apostem per que el terme "preferentment" no surti en el redactat final, extrem que el Govern ha acceptat.

Sóc perfectament conscient de la sensibilitat del tema que tractem, i com a advocada de família en exercici, visc el tema en primera persona a nivell professional, i entenc que és necessari que la valoració de la custòdia compartida a nivell legal es situi en pla d'igualtat amb els altres modus de custòdia, si així interessa en benefici dell menor, cosa que fins ara no esproduïa en absolut, la majoria de vegades en perjudici dels pares, i enbenefici de les mares.

Disculpa el meu correu tant llarg, però m'agradaria havar-te trasllladat la sensibilitat de la nostra federació en aquest tema, ja que ens hi mostremdel tot a favor, sense discriminacions en cap sentit.
Moltes gràcies per la teva aportació i estaria encantada si em diguessis si he estat capaç de traslladar-te el nostre posicionament al respecte i si el comparteixes.
ben atentament
Lourdes Ciuró

1 comentario:

Unknown dijo...

Nos enteraríamos todos los españoles si traducís los textos al castellano, porque yo no entiendo catalán ni tengo porqué entenderlo ya que no vivo en Cataluña y de esta forma todos, sin excepción, podemos estar informados.